VITAMINI       

Vitamin C        
Vitamin C je kristalna, kisela supstanca, lako rastvorljiva u vodi. Najbolji izvori vitamina C su. citrusi (limun, pomorandža), peršun, zelena paprika (posebno deo oko peteljke), bobicasto voce (crna ribizla), nekuvan kupus, zeleno voce, šipak, paradajz, celer. Deficit vitamina C dovodi do poremecaja sinteze kolagena, što dovodi do poremecaja u zarastanju rana, prskanju kapilara, kao i do poremecaja u razvoju kostiju i zuba.  
Main menu VITAMINI Vitamin C
Ana
Vitamin A        
Regulišu životne procese i štite organizam od bolesti. Imaju zaštitnu ulogu i ulogu da poboljšavaju odredene hemijske reakcije, ali ne ucestvuju u njima. Vitamin A se nalazi u ribljem ulju, mesu, džigerici, jajima( žumance), mleku i mlecnim proizvodima i dr. Prisutan je u šargarepi, krompiru, paradajzu, lubenici, spanacu i drugom povrcu, pre svega crvenom i žutom.  
Main menu VITAMINI Vitamin A
Ana
VITAMIN B1- tiamin        
Važni izvori vitamina su životne namirnice iz kojih se vitamini najbolje iskorišcavaju. Oni regulišu životne procese i štite orgnizam od raznih bolesti. Nedostatak ovog elementa može izazvati nastanak oboljenja beri-beri. Vitamin B1 je rastvorljiv u vodi, pa tokom pripreme i prerade hrane može doci do smanjenja njegove kolicine.  
Main menu VITAMINI VITAMIN B1- tiamin
Ana
VITAMIN B2 - riboflavin        
Vitamin B2 se nalazi u svim tkivima, ima ga u namirnicama i biljnog i životinjskog porekla. Pripada grupi hidrosolubilnih vitamina, odnosno rastvara se u vodi. Do nedostatka ovog vitamina može doci usled nepravilne i neuravnotežene ishrane.  
Main menu VITAMINI VITAMIN B2 - riboflavin
Ana
VITAMIN B6 - piridoksin        
Vitamin B6 je neophodan za normalnu funkciju centralnog nervnog sistema, a takode primecena je i njegova uloga u sprecavanju katarakte. Preporucuje se unos od 2 mg ovog vitamina dnevno za odrasle osobe.  
Main menu VITAMINI VITAMIN B6 - piridoksin
Ana