VRSTE NAMIRNICA       

Jaja        
Jaja su namirnice koje imaju visoku nutritivnu i biološku vrednost. Imaju takode, i dobra senzorna svojstva i cesto se koriste u kulinarstvu. Predstavljaju važan izvor proteina, koji se po biološkoj vrednosti i stepenu iskorišcenja nalaze na prvom mestu u odnosu na ostale namirnice životinjskog porekla.  
Main menu MESO RIBA JAJA Jaja
Ana
Pilece meso        
Meso piletine je ekonomicno, brzo I lako se priprema, servira I ima brojna poželjna nutritivna I organolepticka svojstva. Moguce ga je pripremati na razlicite nacine: s povrcem, vocem, raznim zacinima, hladno ili toplo, uvek je ukusno..  
Main menu MESO RIBA JAJA Pilece meso
Ana
Biljna ulja        
Ulja i masti su neophodni sastojci pravilne ishrane, jer su glavni izvor energije, liposolubilnih vitamina i esencijalnih masnih kiselina. Neophodni su za proizvodnju mnogih prehrambenih proizvoda, pri pripremanju jela, a doprinose i formiranju senzornih svojstava hrane.  
Main menu MASTI I ULJA Biljna ulja
Ana
Jecam, brašno jecma, geršla, jecmena prekrupa, jecmene pahuljice, leko        
Jecam je žitarica koju ne bi trebalo izostaviti u ishrani jer ima brojna lekovita svojstva. Posebno je znacajan u dijetoterapiji za smanjenje nivoa holesterola u krvi, a koristi se i za jacanje funkcije organa za varenje.  
Main menu ZITARICE Jecam
Ana
Raž, razeno brasno, razeni hleb i razene pahuljice        
Raž je neophodan u ishrani dijabeticara. To je žitarica bogata rastvorljivim biljnim vlaknima i ima nizak glikemijski indeks (ne izaziva nagli skok šecera u krvi). Takode, njegova upotreba se preporucuje kod osobe koje imaju opstipaciju ili boluju od ateroskleroze, a naravno i za ishranu zdravih ljudi.  
Main menu ZITARICE Zitarica raz
alexa
Origano        
U ulju origana se nalaze vece kolicine vitamina A i C, kao i mnogih minerala, nego sto sadrži osušena biljka ili zacin. Origano je i odlican antioksidant, i ima povoljan uticaj na respiratorni sistem, kao i na sistem organa za varenje.  
Main menu ZITARICE Origano
Ana